Fiets-vragende mensen en fietsmaatjes gevraagd voor duofiets

De duofiets is de oplossing voor mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen en toch een leuke gezellige dag willen hebben.

Enerzijds kan iemand die woonachtig is in Zijtaart en behoefte heeft om regelmatig meegenomen te worden door een fietsmaatje op de duofiets zich daarvoor opgeven. Wij noemen die fiets-vragend.

Anderzijds zijn mensen die graag als vrijwilliger een dagdeel of hele dagen gaan fietsen met iemand die fiets-vragende is, van harte welkom en kunnen zich ook daarvoor opgeven. Wij noemen die fietsmaatje.

Wanneer er nog geen vast fietsmaatje is, probeert de werkgroep Zorg en Welzijn voor de fiets-vragende een vast fietsmaatje te vinden.

De duofiets staat geparkeerd in de fietsenwinkel waar ook het onderhoud plaatsvindt. De fiets kan zeven dagen in de week worden gereserveerd en opgehaald voor een halve of hele dag. Mirjan van Gorkum van de fietsenwinkel noteert de gegevens van de personen die de fiets gaan gebruiken en het aantal reserveringen.

Er zijn geen kosten aan verbonden en je bezorgt niet alleen de fiets-vragende een groot plezier, maar ook  de mantelzorgers wordt dan voor een aantal uren ontzorgd. 

U kunt bij vragen en / of opgave contact opnemen met Marleen Krol, lid van de werkgroep Zorg en Welzijn. Marleen is bereikbaar op:

Tel.: 0413-477799  Email: marleen_krol@hotmail.com