Fietsen op de duofiets

Herhalingsoproep !!!

Juist in de zomertijd is het fijn om op de fiets te zitten. Er zijn mensen die niet meer zelfstandig met de fiets erop uitkunnen en daarbij hulp nodig hebben.

De duofiets kan de oplossing voor deze mensen zijn om met een fietsmaatje toch een leuke gezellige dag te hebben.

  • Als je woonachtig bent in Zijtaart en behoefte hebt om regelmatig meegenomen te worden door een fietsmaatje op de duofiets  dan kun jij je daarvoor opgeven.
  • Er is ook behoefte aan mensen die als vrijwilliger een dagdeel of hele dagen willen gaan fietsen met iemand die graag wordt meegenomen op de duofiets.

Wanneer er nog geen vast fietsmaatje is  voor iemand die graag wordt meegenomen op de duofiets probeert de werkgroep Zorg en Welzijn Zijtaart daarvoor een vast fietsmaatje te vinden.

De duofiets staat geparkeerd in de fietsenwinkel Zijtaart waar ook het onderhoud plaatsvindt. De fiets kan zeven dagen in de week worden gereserveerd en opgehaald voor een halve of hele dag. Er wordt voor gebruik €2,– gevraagd voor het opladen van de accu. Mirjan van Gorkum van de fietsenwinkel noteert de gegevens van de personen die de fiets gaan gebruiken en het aantal reserveringen.

Een fietsmaatje bezorgt niet alleen degene die afhankelijk is een groot plezier, maar ook  de mantelzorgers wordt dan voor een aantal uren ontzorgd. 

Marleen Krol heeft zich bereid verklaard zich beschikbaar te stellen om dit te coördineren namens de werkgroep Zorg en Welzijn Zijtaart.

U kunt bij vragen en / of opgave contact opnemen met haar.

Marleen is bereikbaar op:

Tel.: 0413-477799  Email: marleen_krol@hotmail.com