Terugblik World Cleanup Day Zijtaart 2019

Ziet u het ook? Zijtaart ligt er na afgelopen zaterdag weer wat schoner bij … Onder een lekker nazomer-zonnetje hebben we afgelopen zaterdagmiddag met zo’n dertig opruimers zwerfafval verzameld in Zijtaart en het buitengebied. Na aankomst werd de kaart van Zijtaart verdeeld onder de opruimers, waarna iedereen in groepjes op pad ging.

Er is behoorlijk wat afval verzameld. Afvalzak na afvalzak werd afgevoerd naar de tijdelijke milieustraat voor het dorpshuis, waar het afval meteen is gescheiden.

Dit resulteerde in vijf volle afvalcontainers: twee containers met plastic, een met metaal/blik, een met papier en een met restafval. Deze containers zijn door de gemeente gescheiden afgevoerd.

Naast het afval is er ook nog wat geld gevonden. Dit is, samen met de inhoud van de volle metaalcontainer, overhandigd en komt ten goede aan de strijd tegen Duchenne.

Supporters van de World Cleanup Day Zijtaart 2019: Eethuis de Reiger, Raaijmakers Drukwerk en Cafézaal Kleijngeld, hartelijk dank voor jullie support.

Opruimers van de World Cleanup Day Zijtaart 2019, hartelijk dank voor jullie inzet!

Samen voor een schoner Zijtaart!

Graag tot volgend jaar.